سلامت نیوز : یک روانشناس با اشاره به ارتباط تغذیه در بروز هیجان در کودکان گفت: تماشای فیلمها و بازیهای رایانهای خشن موجب شده پریدن از روی آتش دیگر هیجانانگیز نباشد.
اصغر کیهاننیا در گفتوگو با فارس اظهار داشت: چهارشنبهسوری یکی از مراسم قدیمی در ایران است است که از گذشته به جا مانده است اما متأسفانه در سالهای اخیر اجرای این مراسم به صورت نامتعادلی در آمده و موجب مزاحمت برای افراد دیگر شده است.
کیهاننیا ادامه داد: جوانان به هیجان و تخلیه انرژی نیاز دارند. آنها به دلیل شرایط سنی به ابراز وجود و فریادهای اعتراضی نسبت به خانواده و جامعه نیاز دارند، اما این اعتراض در سینه آنها پنهان میماند و دنبال مفری برای تخلیه انرژی و هیجان خود هستند.
وی با اشاره به نقش مسئولان در تخلیه هیجانات جوانان گفت: مسئولان باید کاری کنند که جوانان انرژی خود را در میادین ورزشی و فرهنگی تخلیه کنند. وقتی هیجان در سینه فشرده میشود به مجرد یافتن میدان مناسب شروع به ابراز وجود میکند برای همین است که جوانان چهارشنبه سوری را مغتنم شمرده و از روزها و هفتههای قبل شروع به ترقهبازی میکنند.
این روانشناس اظهار داشت: تماشای فیلمها و بازیهای رایانهای خشن توسط نوجوانان موجب شده است تا آتش زدن و پریدن از روی آن دیگر هیجانانگیز نباشد برای همین در این مراسم از مواد پر سر و صدا و پر خطر استفاده میکنند.
وی افزود: لزوم برپایی مراسم چهارشنبهسوری با نظارت و ایجاد شرایط معقول توسط مسئولان به همین دلیل است.
کیهاننیا اذعان داشت: متأسفانه در سالهای اخیر مواد منفجره آسیب زیادی به کودکان و نوجوانان وارد کرده و خانوادههای بسیاری را در آستانه عید نوروز عزادار کرده است.
این متخصص بهداشت روان با بیان نوع تغذیه و هیجانخواهی در کودکان گفت: نوع تغذیه در بروز هیجان موثر است. برای مثال کودکانی که بیشفعال هستند و تحرک زیادی دارند نباید شکلات، آب میوه و مواد خوراکی شیرین مصرف کنند. نوع تغذیه در هیجانآفرینی موثر است و اگر بچهها تحرک نداشتند،قندشان به 600 میرسید. زیرا تحرک موجب سوزاندن قند حاصل از شیرینی میشود که آنها مصرف میکنند.
وی افزود: ژنتیک و محیط نیز در ایجاد و بروز هیجان موثر است. بچههایی که از پدر و مادر برومند به دنیا میآیند باید تحرک داشته باشند. از طرفی تماشای بازیهای رایانهای، فیلمهای خشن و تصاویری که پرخاشگری را نشان میدهد موجب ایجاد و بروز هیجان میشود.
این متخصص بهداشت روان گفت: خیلی مواقع کودکان و نوجوانان با دیدن تصویر آتش زدن خانهای، خانه خودشان را آتش میزنند تا انرژیشان را تخلیه کنند. امروز در دنیا برای تخلیه هیجان کودکان و نوجوانان از گروهدرمانی استفاده میکنند که طبق آن کودکان را میدوانند و از آنها میخواهند هر قدر که دوست دارند داد بزنند تا انرژی اش تخلیه شود.
وی خاطر نشان کرد: گریه و خنده موجب تخلیه تنشها و خشمهای فروخورده میشود. خنده موجب آزاد شدن اندورفین میشود که سرخوشی را همراه دارد. برای همین است که افراد در میادین ورزشی داد میزنند، هورا میکشند و کف میزنند.
پیشنهاد سردبیر
-
آب لیمو؛ نوشیدنی ساده، با فوایدی شگفتانگیز
نوشیدن آب لیمو نه تنها به شما کمک میکند که بدنتان هیدراته بماند، بلکه میتواند به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش شما نیز کمک کند. اگر هنوز این نوشیدنی خوشمزه را در رژیم غذاییتان ندارید، حتماً از امروز آن را امتحان کنید!
-
تشخیص بیماری آلزایمر از وضعیت چشم
پژوهشگران دریافتهاند که برخی مشکلات چشمی ممکن است به عنوان هشدارهای زودهنگام زوال عقل عمل کنند.
-
رژیمهای پرپروتئین چه بلایی سر روده شما میآورند؟
مطالعهای جدید نشان میدهد که تنها با تغییر منبع اصلی پروتئین در رژیم غذایی، ساختار و عملکرد میکروبیوم روده میتواند ظرف یک هفته دگرگون شود.
-
کشف ارتباط ژنتیکی میان اوتیسم و دیستروفی میوتونیک نوع 1
تحقیقات جدید دانشمندان بیمارستان SickKids و دانشگاه نوادا (UNLV) ارتباط ژنتیکی نادری را میان اختلال طیف اوتیسم (ASD) و دیستروفی میوتونیک نوع 1 (DM1)، یک بیماری ارثی عصبی-عضلانی، شناسایی کردهاند.
-
خطر تشخیص دیرهنگام بیماری قلبی در زنان
تنگی نفس، خستگی شدید و دردهای غیرمعمول در نواحی فک یا شانه، میتوانند نشانههای سکته قلبی باشند که بهسادگی با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته میشوند. دکتر محمود افتخارزاده، متخصص قلب و عروق، ضمن هشدار درباره تأثیر یائسگی، دیابت و سبک زندگی کمتحرک بر سلامت قلب زنان، بر اهمیت تشخیص زودهنگام و اصلاح رفتارهای روزمره برای پیشگیری از عوارض جدی تأکید میکند.
-
داروهای بیش فعالی اعتیادآور نیستند
تشخیص بیشفعالی در کودکان افزایش یافته و درمان آن با دارو و تربیت درست والدین ممکن است؛ خوددرمانی به شدت نهی شده است.
-
عوارض جدی مصرف بیش از حد منیزیم
منیزیم برای تولید انرژی و تقویت استخوانها ضروری است، اما زیادهروی در مصرف آن ممکن است مشکلساز شود.
-
فعالیت بدنی در نوجوانی؛ سپری در برابر افسردگی
یک مطالعه طولی بلندمدت نشان میدهد نوجوانانی که سطح فعالیت بدنی خود را حفظ کرده یا افزایش میدهند، کمتر در معرض ابتلا به علائم افسردگی قرار میگیرند.
نظر شما